O mama de 220 de kg a nascut astazi la Maternitatea Cuza Voda

cuzavoda

Premiera regionala la Spitalul de Obstretrica si Ginecologie „Cuza Voda” Iasi. O femeie care cantareaste 220 de kilograme a dat viata unui baietel de 3280 de grame, care a primit nota 8 la nastere. Echipa medicala s-a mobilizat exemplar, intrucat femeia avea comorbiditati care puneau in pericol viata ei si a fatului.

Mama de 37 de ani s-a prezentat la maternitate in urma cu doua zile. Este din judetul Iasi si cantareste 220 de kilograme, fiind unicul caz de acest fel din regiunea Moldovei.  O echipa de 3 medici, chirurgi si anestezisti a stat in permanenta alaturi de femeie si a supravegheat-o non stop.

Dr. Mihaela Grigore-medic primar obstetrică-ginecologie: „Astazi a nascut gravida, in cursul diminetii, la 11.30. Nu au fost evenimente si complicatii in cursul nasterii. Urmeaza acum o perioada de monitorizare pentru ca pericolul nu putem zice ca l-am indepartat.” 

Medicii au privit cu mare resposabilitate cazul si asta pentru ca femeia are mai multe afectiuni delicate, precum diabet și hipertensiune arterială, acestea punându-i viața în pericol.

Dr. Mihaela Grigore- medic primar obstetrică-ginecologie: „Pe langa obezitate, vorbim de hipertensiune, ulcer. Au reprezentat o adevarata provocare pentru noi. S-au facut diverse echipe atat pe linie de obstretica, anestezi si neonatologie ca sa monitorizam in permanenta acets caz.

Mama mai are acasa 4 copii, toti nascuti natural. Nici pentru ultimul nu a ales operatia de cezariana.

Robert Dâncă- manager Maternitatea „Cuza Voda” Iasi: Din punct de vedere administrativ a fost o provocare, noroc ca  am fost pregatiti din timp si am anticipat acest lucru. Masa avea o capacitate pana in 300 kg, deci eram pregatiti de si mai mult.

Daca totul decurge normal, mama impreuna cu copilul vor merge acasa saptamana viitoare.