Majorari de preț la parcările din Iași

parcare handicap

Incepand de anul viitor, taxele si impozitele din municipiul Iasi vor fi modificate. Autoritatile locale nu vor majora tarifele prea mult in comparatie cu cele actuale. Parcarea pentru masini va ramane 5 lei/ora, iar pentru autobuzele care stationeaza in parcarile cu plata, din anul 2023 se va percepe o taxa de 17 lei, cu 6 lei mai mare fata de cea din 2022.

Si tariful lunar pentru parcarile publice cu plata a suferit o crestere si va fi de 112 lei pe luna pentru masini, de 325 de lei pentru microbuze si de 560 de lei pentru autobuze. Tarifele sunt valabile pentru următoarele parcari publice cu plata: Golia, Independentei, Moldova, Mitoc, Hala Centrală, Cinema Victoria (Str. Arcu), Spitalul Sf. Spiridon, Prefectură (Str. C. Negri), Teatrul Național (Str. Agatha Barsescu ), Casa Studenților (str. Vasile Conta), Primărie (Str. Agatha Barsescu8) , Anastasie Panu (Casa de Pensii), Parcul Expoziției (Ale. Ghica Voda), Stadion Emil Alexandrescu, Sos Nationala (Parcul Sahistilor), Str. Colonel Langa.

Si preturile la parcarile de bloc vor fi majorate. Spre exemplu, tariful lunar de pornire la licitație pentru parcare autoturisme în parcările de reședință pentru persoane fizice/juridice cu sediul la  adresa va fi de 35 de lei/luna, iar cel pentru folosirea unui teren pentru parcări acoperite și garaje va fi de 56 de lei/luna de anul viitor.