Mâine se va semna acordul de parteneriat pentru perioada 2021-2027, în valoare de 31 miliarde euro, anunță Nicolae Ciucă

bani europeni

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că mâine se va semna acordul de parteneriat pentru perioada de programare 2021-2027, în valoare de 31 miliarde euro. Potrivit acestuia, banii vor fi folosiți pentru mediul de afaceri, o viața mai bună pentru cetățeni, investiții în sănătate și pentru un mediu mai curat.

„Faptul că am reuşit, în ultimele luni, să deschidem linii de finanţare din PNRR în mai multe domenii – eficienţă energetică, infrastructură de transport şi educativă, modernizarea instituţiilor publice – este dovada faptului că lucrurile merg în direcţia bună. Finanţările europene şi naţionale şi dinamica atragerii lor oferă obiectivelor noastre sociale şi guvernamentale perspective certe de realizare. Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, principalul plan de reformă şi investiţii al României pentru următorii patru ani, este corelat cu noile strategii sectoriale, cu obiectivele de dezvoltare durabilă. Valorificăm oportunităţile oferite de resursele europene atât prin exerciţiul bugetar precedent, cât şi prin noul cadru multianual. Mâine vom face un pas decisiv prin semnarea acordului de parteneriat pentru perioada de programare 2021-2027. Cele 31 de miliarde de euro fonduri europene de care vom beneficia prin politica de coeziune vor însemna un salt uriaş pentru dezvoltarea României. Acesta va fi transpus în sprijin pentru o viaţă mai bună pentru cetăţenii noştri, investiţii în sănătate, în mediul de afaceri şi pentru un mediu mai curat”, a declarat Nicolae Ciucă, la Palatul Victoria.