Maine se împlinesc 45 ani de la cutremurul din 1977. Sirenele nu se aud în Iasi

cutremur 1802 romania

Maine se împlinesc 45 ani de la cutremurul din 1977. În Iasi, sirenele nu se vor auzi mâine, asa cum s-a vehiculat în mediul online.

La nivelul unităților de învățământ se organizează exerciții de evacuare în caz de cutremur, la nivelul UAT (comune) activitatea este coordonată la școli de către Președintele CLSU prin componenta SVSU.

Activitatea este marcată la ora 12.00.

De asemenea, pentru 1 minut cetățenii care sunt la serviciu, acasă, la școală, etc., pot marca activitatea ca și în cazul producerii unui seism.

DECI, SIRENELE NU VOR SUNA!

Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul evitării surprinderii şi al luării măsurilor privind adăpostirea populaţiei, protecţia bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor, atacurilor din aer şi ale acţiunilor militare.

Înştiinţarea reprezintă activitatea de transmitere a informaţiilor autorizate despre iminenţa producerii sau producerea dezastrelor şi/sau a conflictelor armate către autorităţile administraţiei publice centrale ori locale, după caz, şi cuprinde:

a) înştiinţarea despre iminenţa producerii sau producerea unor dezastre;

b) înştiinţarea despre pericolul atacului din aer;

c) înştiinţarea despre utilizarea mijloacelor chimice, biologice, nucleare, radiologice, convenţionale şi neconvenţionale.