Mâine începe „sesiunea”!

foto_festudis

Studenţii ieşeni se pregatesc pentru „singura sesiune aşteptată“. In perioada 2-13 mai, la Iasi se va desfasura Festivalul Studenţilor Ieşeni „FEstudIS“, aflat la cea de-a XVIII-a ediţie. Evenimentul este organizat de către Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi (CCS Iaşi), împreună cu organizaţile studenţeşti din Iaşi.

Toti studentii stiu ca, in sesiune, cu sabia lui Damocles deasupra capului, singura intrebare este cum să faci să te descurci mai bine și, inevitabil, lista cu raspunsuri e lunga. Pentru cea mai asteptata sesiune, insa, studentii nu mai au vreme de intrebari. Festudis e despre ei si incepe chiar de ziua tineretului.

Pe lângă Parada Organizaţiilor Studenţeşti şi concertul de deschidere a FEstudIS, care vor avea loc în
prima zi de festival, în acest an vor avea loc şi spectacole de stand-up comedy, un concurs de gătit, care se va desfăşura în campusul Universităţii „Cuza“, „La Balenă“, piese de teatru, un tur al Iaşului pe bicicletă, traseul urmând să aibă forma hărţii României, dar şi petreceri sau concerte dedicate studenţilor.

În cadrul FEstudIS va avea loc şi „Folk’n’Iaşi“, care se va desfăşura în perioada 11-13 mai iar Casa de cultura a Studentilor ramane punctul fierbinte al intregii manifestari studentesti.

FEstudIS s a nascut în 2001 iar la evenimentele propuse de festival participa anual peste 10.000 de studenţi.