Maine incepe la Iasi Festivalul International al Muzicii Mecanice

muzica mecanica

Festivalului Internațional al Muzicii Mecanice este conceput în scopul promovării colecției de instrumente de muzică mecanică, unică în țara noastră, dar și de perpetuare a tradiției europene a flașnetarilor. Programul festivalului, care se va derula între 16 și 18 septembrie 2022, va cuprinde expoziții interactive de muzică mecanică, workshop pentru specialiști, spectacole ale flașnetarilor, concerte, dans, animație, proiecții videomapping etc.

Si această ediție se bucura de o participare prestigioasă din țări, precum: Franța, Germania, Cehia, Slovenia, Slovacia, Ungaria, Austria, Elveția, Republica Moldova și România. FIMM va reuni flașnetari, colecționari, cercetători, muzeografi și iubitori de muzică mecanică, facilitând interacțiunea dintre profesioniștii participanți la eveniment și publicul iubitor al fenomenului cultural propus”,

Prin conceperea și dezvoltarea acestui proiect, ajuns la ediția a 13-a, Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din Iași se numără printre puținii organizatori ai acestui gen de spectacol din Europa.