Mâine începe înscrierea la liceu

foto_studenta

Absolventii clasei a VIII-a si parintii acestora, asistati de dirigintii claselor a VIII-a, vor completa optiunile in fisele de inscriere in perioada 29 iunie – 3 iulie. Este important ca ca fisa sa fie completata corect pentru ca elevii sa intre la liceul la care doresc si sa nu aiba surprize neplacute.

Ce trebuie sa faca elevii, mai exact? Ei trebuie sa treaca pe fisa de inscriere, in ordinea preferintelor, codurile optiunilor pentru liceele, profilurile, specializarile sau domeniile de pregatire dorite. Codurile se regasesc in Brosura de admitere la liceu.

Verificarea de catre parinti si candidati a fiselor, corectarea greselilor in baza de date computerizata si listarea fiselor corectate din calculator sunt prevazute in intervalul 30 iunie – 4 iulie. Ministerul Educatiei Nationale recomanda completarea fisei cu un numar suficient de optiuni pentru a evita situatiile nedorite.

„Numarul total de locuri alocat in invatamantul liceal de stat este suficient pentru repartizarea tuturor candidatilor, conditia esentiala fiind exprimarea unor optiuni. Comunicarea rezultatelor candidatilor repartizati in
invatamantul liceal de stat se face in unitatile de invatamant liceal in care au fost admisi si pe site-ul admitere.edu.ro, in data de 9 iulie.”