Mâine începe Festivalului comunităţii LGBTQ din Iaşi

pride lgbtq

Mâine va începe „Festivalului comunităţii LGBTQ din Iaşi – Iaşi Pride 2021″. Evenimentul este adresat persoanelor lesbiene, gay, bisexuale şi transgender. Manifestările vor ține până la sfârșitul lunii septembrie.

Festivalul este organizat de Asociaţia Rise OUT, primul ONG dedicat comunităţii LGBTQ din Iaşi.

Cosmin Grădinariu, preşedintele organizaţiei Rise OUT: „Evenimentele nu vor avea o foarte mare amploare, pentru că numărul de participanţi nu va fi foarte mare, dar le-am gândit pentru a fi foarte diverse, să fie mai mult în jurul weekend-urilor. Din păcate, marş anul acesta nu vom avea, dar vrem să avem un traseu pe biciclete. Este vorba de conştientizare mai mult, să arătăm că existăm şi noi aici la Iaşi şi să nu ne mai simţim invizibili.”

Scopul festivalului este familiarizarea comunității cu viața și cultura queer, dar și e a crea mai multă conştientizare asupra comunităţii LGBTQ, astfel este considerat un bun prilej ca oamenii sp cunoască mai bine persoanele acestei comunități și să afle ce înseamnă Pride.

Iaşi Pride 2021 se va desfăşura în perioada 10 septembrie – 1 octombrie, prima manifestare va avea loc vineri seară, 10 septembrie, la Acaju. Weekend-ul continuă sâmbătă, cu vernisajul expoziţiei „Istorii queer reunite”, la galeria de artă „N. Tonitza”, iar duminică va avea loc un concert de queer covers de la Cosmin Vaman şi Alexandra Andrei, la Gist. În următoarele săptămâni vor avea loc proiecţii de film, concerte, discuţii pe teme de sănătate mintală şi sexuală, dar şi discuţii despre feminism intersecţional, performance cu drag queens şi voguing, testări HIV gratuite, yoga sau petrecere Pride. Întregul program poate fi consultat pe pagina organizaţiei Rise OUT.

sursă: ziaruldeiasi

sursă foto: reporteris