Maia Sandu i-a cerut lui Klaus Iohannis autostrada A8

maia sandu

Noul presedinte al Republicii Moldova, Maia Sandu i-a reamintit ieri lui Klaus Iohannis despre necesitatea construirii autostrazii A8. Desi a promis in dese randuri ca Iasul va avea o autostrada, presedintele a uitat in ultima perioada despre acest deziderat.

In discursul sau de la Chisinau, Klaus Iohannis nu a pomenit niciun cuvant despre acest proiect amplu de infrastructura care leaga Romania de Republica Moldova. In schimb, presedintele Romaniei a promis un ajutor de 200.000 vaccinuri anti Covid.

Maia Sandu – presedinte Rep. Moldova: „As vrea să continuăm dezvoltarea relației noastre pe dimensiunea culturală, educațională și să consolidăm această relație și prin mai multe investiții – printr-o infrastructură care să ancoreze Moldova și mai ferm în spațiul european. Sper să reușim, în următorii ani, să renovăm și să construim poduri rutiere și feroviare peste Prut. Construcția unui pod nou de la Ungheni la Ungheni, pe ambele maluri ale Prutului, va conecta cetățenii Republicii Moldova atât de Iași, cât și de autostrada care va lega estul Europei de Uniunea Europeană„.