Mai vin si vesti bune. Singurul pacient ramas in viata de pe sectia ATI a SJ Piatra Neamt a depasit starea critica

terapie intensiva

Un singur pacient de pe sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean Piatra Neamt, internat in momentul incendiului a scapat cu viata. Din cei 16 pacienti, 10 au decedat in momentul nefericitului eveniment iar 5 au murit dupa ce au fost transferati la Spitalul Mobil Letcani. Singurul ramas in viata a iesit de la Terapie Intensiva, starea lui imbunatatindu-se in ultima perioada.

„Din cei 6 pacienti pe care i-am primit la Terapie Intensiva de la Letcani, veniti de la Spitalul Judetean Piatra Neamt, in urma nefericitului eveniment, 5 cum stiti i-am pierdut si celalalt pacient ramas in viata, l-am externat de la terapie intensiva spre zona de confirmati deci speram sa ajunga la familia lui fara nicio problema”, a declarat Carmen Dorobat, manager Spitalul de Boli Infectioase.

Pentru a evita blocajele de la ATI, medicii infectionisti recomanda bolnavilor de Covid aflati in izolare la domiciliu sa ceara imediat ajutor medical daca starea lor sufera modificari.

„Mare grija, cei care se simt pozitivi si vad in starea lor de sanatate o schimbare, chiar si o stare de oboseala care ii impiedica sa se ridice din pat sa se adreseze medicului de familie si chiar medicului infectionist. Spun acest lucru pentru ca in zona de pretarepie intensiva, pacientul are nevoie de administrare de oxigen iar daca este bine organizata, bine controlata medical nu mai ajungem in a bloca terapiile intensive adica numarul pacientilor care vor avea nevoie de terapie intensiva categoric va fi mai mic”, a completat Carmen Dorobat, manager Spitalul de Boli Infectioase.