Mai puține divorțuri și căsătorii în pandemie

foto_casatorie

Directia Judeteana de Statistica Iasi, raporteaza noi efecte ale crizei generate de Covid 19. Datele privind miscarea naturala a populatiei au fost influentate negativ in perioada pandemica. Numarul casatoriilor a fost afectat cel mai mult, spun specialistii.

Ciprian Iftimoaei, director executiv DJS Iasi:

In ceea ce priveste numarul de casatorii, in martie au fost inregistrate un numar de 182 de casatorii fata de 360 in luna similara anului trecut. In aprilie s-au inregistrat doar 44, comparativ cu un numar de 317 in luna aprilie 2019, iar in luna mai a acestui an, am avut de 6 ori mai putine casatorii decat in luna mai a anului 2019.

Daca ne uitam pe primele 8 luni ale anului in curs, numarul casatoriilor incheiate la nivelul judetului Iasi este la jumatate fata de cea a anului 2019.

Marius Bodoga, director DLEP Iasi

Inregistram o scadere de 50 % numarului de casatorii oficiate comparativ cu perioada similara a anului trecut. In speta fiind oficiate pana la aceasta data 1200 de casatorii.

Din discutiile pe care le-am avut cu mirii acestui an, am observat faptul ca cei care au amanat sau au solicitat anularea programarii pentru oficiera casatoriei doresc cat mai repede sa se programeze pentru anul 2021, motiv pentru care chiar ieri am deschis modulul de programare online a datei si orei la care va fi oficiata casatoria.

In privinta divorturilor, analizand datele de la inceputul perioadei de pandemie, numarul acestora a scazut fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Ciprian Constantin Iftimoaei, director executiv DJS Iasi

Si numarul divorturilor a scazut, dar in mai mica masura. De exemplu in luna august a acestui an au fost inregistrate 101 de divorturi, in scadere cu 27 fata de luna august anului 2019.

In ciuda statisticilor, astazi un cuplu si-a oficializat relatia in fata ofiterului de stare civila.

Pandemia nu a fost un impediment. Am facut-o pentru ca suntem in post dupa. Pacat ca nu a fost la o locatie, la un restaurant, dar ne descurcam si asa in final. Totul e frumos pana la urma.