Mai mulți români au ieşit din case azi-noapte de teama unui cutremur, pentru că așa ar fi auzit la televizor. Unul dintre ei a sunat la 112

100L3432-640x400

Mai multe persoane din cartierul Henri Coandă din municipiul Constanţa au ieşit din locuinţe, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de teama unui eventual cutremur, creând panică, iar unul dintre locatari a sunat şi la numărul de urgenţă 112. Oamenii s-au anunţat între ei că urmează un cutremur, pentru că aşa s-ar fi spus la televiziuni.

După apelul la 112, la faţa locului s-au deplasat echipaje de poliţie şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea”.

„La data de 11 februarie, în jurul orei 21.45 poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Constanţa – Secţia 2 Poliţie au fost sesizaţi, prin apel SNUAU 112, cu privire la faptul că în cartierul Henri Coandă din municipiul Constanţa s-ar afla mai multe persoane care s-ar fi autoevacuat din locuinţe de teama unui eventual cutremur. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, în sprijinul pompierilor constănţeni, în vederea menţinerii unui climat optim de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru preîntâmpinarea oricăror fapte antisociale. Nu au fost înregistrate evenimente de natură a afecta ordinea şi liniştea publică”, se arată într-un comunicat de presă transmis duminică de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa.

Conform sursei citate, după intervenţia pompierilor din cadrul ISU „Dobrogea”, poliţiştii l-au sancţionat contravenţional cu 500 de lei, în baza Legii nr. 61/1991, pe bărbatul care a apelat Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.