Mai mulți pacienți de la Spitalul Mobil Lețcani au fost mutați din cauza frigului

În această seară, mai mulți pacienți de la Spitalul Mobil Letcani au fost mutați din cauza frigului. Varianta mutarii pacienților în alte spitale fusese deja luată în considerare astăzi. Până în acest moment, 8 pacienți au fost transferați.

Instalația de căldură a Spitalului Lețcani este una inadecvată pentru temperaturile actuale, motiv pentru care o firmă angajată de Asociația Euronest a găsit o soluție pentru remedierea problemelor.

„Backup-ul este să creăm o serie de paturi de Terapie Intensivă în spațiile din celelalte spitale în saloanele care nu sunt de Terapie Intensivă, dar care au guri de oxigen care pot duce un ventilator. Dificultatea constă în faptul că împrăștiem pacienții în mai multe saloane și necesarul de personal va fi mai mare și încercăm să găsim o soluție și pentru asta, dar avem asigurări în proporție de peste 90% din partea firmei tehnice care se ocupă de problemă cu au rezolvare pentru situația de acolo”, a declarat Vasile Cepoi astăzi.

Se pare că în unitatea medicală au mai rămas 19 pacienti cu forme medii-severe, însă alțe 7 persoane vor fi transferate, pentru ca cele 12 paturi de la Terapie Intesivă să fie ocupate de cazurile critice.

 

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!