Mai mulți ieșeni prinși în teroarea din Israel. Au filmat îngroziți din camere de hotel

Panica si frica in Israel, unde de doua zile a fost declarata stare de razboi dupa atacul luptatorilor din gruparea Hamas. Peste 800 de români au fost evacuaţi cu nouă curse Tarom şi ale unor companii private. În cursul acestei dimineţi,  alţi 96 de cetăţeni au fost repatriaţi din Israel. Printre acestia se afla si 5 iesence care au reusit sa se reintoarca in tara.

Cel mai mare atac terorist și război de agresiune împotriva Israelului din ultimii 50 de ani a început sâmbătă la 6:30 dimineata iar o compilație de clipuri publicate de Hamas arată cum au reușit să  infiltreze sute de luptători ai organizației dincolo de granița Fâșiei Gaza, declanșând invazia și ucigând peste 700 de civili și soldați, rănind peste 2000 și răpind peste o sută. In plin conflict au fost prinsi si peste 800 de romani care au reusit sa se intoarca in tara dar si 5 iesene care au filmat ingrozite din camerele de hotel in care erau cazate. Pe filmare se aud focuri de arma si panica.

In cele din urma, iesencele au reusit sa ajunga pe un aeroport de unde au luat avionul spre casa.

O alta romanca a reusit sa filmeze din buncar atmosfera din Tel Aviv si a postat totul pe retelele sociale.

Si artistele Raluka și Ana Baniciu s-au trezit in mijlocul razboiului, dupa ce acestea trebuiau sa mearga la un concert in Tel Aviv. Artistele au postat videoclipuri pe rețelele sociale unde si-au tinut fanii la curent.

„Bună dimineața, dragilor! Sunteți în liniște și să apreciați asta, pentru că noi suntem Tel Aviv, unde de dimineață ne-am trezit cu o sirenă pe strada noastră, pe care locuim aici. Ne-a anunțat că trebuie să mergem rapid în buncăre. Nu am apucat să mergem în buncăre până când am auzit explozia, care era în zona noastră.

Este pustiu pe stradă, am încercat să ieșim să luăm ceva de mâncare și am auzit altă sirenă. Am intrat într-un buncăr, al unui bloc, care era cel mai apropiat. Stând în buncăr, se auzeau exploziile. Am iesit apoi din buncar si ne-am dus mai departe.” a spus Ana Baniciu, într-un video postat pe Instagram.

Cele doua artiste au reusit sa ajunga in tara in cele din urma. După estimările autoritatilor, în jur de 800 de cetățeni români se mai află în Israel. Angajatii de la Ambasada României la Tel Aviv și de la Oficiul de Reprezentare al României la Ramallah, incearca sa îi repatrieze pe acestia in zilele urmatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *