Mai multi functionari ai Primariei Iasi au fost chemati dimineata la DNA

Mai multi functionari ai Primariei Iasi au fost chemati in aceasta dimineata la DNA Iasi, in dosarul rpivind atribuirea contractului de organizare a Revelionului 2022. La sediul DNA, s-au prezentat Vasile Tiron, Directorul Direcției de Comunicare din cadrul primariei care a fost insotit de avocata Geanina Porosnicu cat si functionari de la serviciul de organizare a evenimentelor.

La inceputul acestui an, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie au solicitat de la Primaria Iasi, în urma unei reclamaţii, o serie de documente din cadrul procedurii de achiziţie publică a spectacolului „Revelionul Iaşului”.

”Serviciile de organizare a spectacolului au fost încredinţate, printr-o procedură de achiziţie simplificată prevăzută de legislaţia în vigoare, către R & A Events & Concerts SRL-D, pentru o sumă totală de 553.700 lei, fără TVA, care a inclus artişti, scenotehnică, cazări, deplasări, taxe etc.

In funcţie de condiţiile meteorologice şi tehnice, evenimentul urma sa includa şi un spectacol de lumini cu lasere şi drone.

„După semnarea contractului, firma a notificat municipalitatea că, dat fiind timpul prea scurt şi întrucât nu erau întrunite condiţiile tehnice şi meteorologice necesare, nu poate organiza şi spectacolul de drone. Ca urmare, suma aferentă spectacolului de drone, de 83.200 lei, fără TVA, a fost scăzută din valoarea contractului şi, evident, nu va fi achitată”, a precizat atunci Primaria Iasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *