Mai mulți asistenți maternali au fost duși la DNA Iași pentru audieri! Modul cum au fost încredințați copiii în plasament este contestat

Procurorii DNA Iași, însoțiți de jandarmi și de polițiști de la DGA Vaslui, au descins, la Complexul de Servicii nr. 1 și la Complexul de Servicii nr. 2, ambele din municipiul Bârlad, încă de la primele ore ale dimineții. Simultan, anchetatorii au bătut și la ușa paznicului Constantin N., față de care există, de asemenea, multe plângeri. Au fost ridicate foarte multe documente și alte lucruri care pot fi utile anchetei. Bârlădenii luați la audieri și care sunt asistenți maternali se pare că sunt suspecți de modul cum au obținut încredințarea în plasament a copiilor. Deocamdată, procurorii DNA – Iași i-au dus la audieri, în frunte cu paznicul Constantin N., urmând a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

Descindere în forță în această dimineață, la două sedii ale DGASPC Vaslui din municipiul Bârlad, dar și la domiciliul unui paznic al instituției! Procurorii Serviciului Anticorupție Vaslui, la solicitarea DNA Iași, efectuează aceste percheziții, ca urmare a sesizării unor fapte grave de corupție, care, se pare, ar viza modul în care au fost încredințați mai mulți minori unor asistenți maternali. Sunt 16 astfel de dosare cu mari nereguli în ele, spun surse apropiate anchetei. Procurorii însoțiți de jandarmi au descins, așadar, la Complexul de Servicii nr. 1 și la Complexul de Servicii nr. 2, ambele din municipiul Bârlad, încă de la primele ore ale dimineții. Simultan, anchetatorii au bătut și la ușa paznicului în cauză, față de care există, de asemenea, plângeri. Au fost ridicate documente și alte lucruri care pot fi utile anchetei. Vom reveni cu detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *