Mai multe vieți salvate după o prelevare de organe

prelevare organe

Medicii din cadrul Spitalului de Neurochirurgie Iasi au efectuat o operatie de prelevare de organe de la un pacient de la un donator in varsta de 42 ani. Au fost prelevate cordul, ficatul, plamanii, rinichii si corneea. Ficatul, rinichii si corneea au ramas in Iasi, plamanii vor fi transferati in Belgia, iar cordul la Targu Mures.

Doi pacienti cu insuficienta renala si dializati de la Spitalul Parhon de 27 respectiv 31 de ani au primit cei doi rinichi, iar ficatul a ajuns la un pacient de 53 de ani cu ciroza hepatica.

Raluca Neagu Movilă, coordonatoarea Centrului de Transplant Regional

A fost prima prelevare din acest an la Iaşi, de la un donator de 42 de ani, de la care s-au preluat toate organele, respectiv cordul care a fost preluat la Tg Mureș, plămânii de o echipă din Belgia, ficatul s-a transplantat în cursul zilei de ieri în spitalul Sf Spiridon şi rinichii tot în cursul zilei de ieri s-au transplantat la Spitalul Parhon din Iași și corneea urmează să fie transplantata astăzi la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi. De asemenea, mulțumim pe această cale echipei din Belgia care a fost extraordinar de binevoitoare şi a acceptat să transporte cordul la Tg Mureș întrucât din cauza condițiilor meteo necesita condiții speciale de zbor iar ei au avut această posibilitate.

Pacientul de la care s-au prelevat organele a suferit un traumatism cranio cerebral.