Mai multe joburi în construcții pe piața ieșeană

job

In ciuda pandemiei, oferta de joburi disponibile pe piata ieseana este asemanatoare cu aceeasi perioada a anului trecut. Singura diferenta este ca acum sunt mai multe locuri de munca in constructii decat in domeniul serviciilor. In oferta Agentiei Judetene de Ocuparea Fortei de Munca Iasi au pentru prima oara joburile pentru domeniul sanitar.

La Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Iasi, apar mereu solicitari pentru locurile de munca vacante din Iasi. In prezent, institutia a inregistrat 800 de locuri de munca, pe diverse domenii de activitate.

Adriana Sirghie, purt. de cuv. AJOFM Iasi

In aceasta perioada, prin intermediul AJOFM Iasi s-au inregistrat aproximativ 800 locuri de munca vacante. Cele mai multe sunt pe domeniul constructiilor, vorbim de 350 oferte venite din partea angajatorilor. De asemenea in servicii se inregistreaza aproximativ 300 locuri de munca vacante, in industrie de asemenea 100 de oferte. Toate aceste locuri de munca se adreseaza in special persoanelor care detin o calificare, dar si persoanele care nu au o calificare sau au studii mai putine, acestia pot opta pentru posturi de muncitori necalificati in constructii dar si in industrie.

Pandemia nu a modificat numarul locurilor de munca disponibile pe piata.

Adriana Sirghie, purt. de cuv. AJOFM Iasi

Daca ne raportam la aceeasi perioada a anului 2019 putem spune ca oferta este in aceeasi parametri, in jur de 700 de locuri saptamanal. Ce-i drept a scazut numarul locurilor pe domeniul serviciilor, dar a crescut in constructii. De asemenea, ca o noutate, in aceasta perioada avem apoximativ 20 de oferte si pe domeniul sanitar, angajatorii doresc sa incadreze asistente medicale si infirmiere.

Pandemia a schimbat felul in care iesenii se raporteaza fata de un loc de munca. Nevoile i-au impins pe oameni sa-si doreasca mai mult un job, in timp ce angajatorii sunt mai precauti in momentul cooptarii unui salariat nou.