Mai multe convoaie cu militari vor traversa județele Vrancea și Galați

Autoritățile informează că mai multe convoaie cu militari, tehnică și echipamente militare vor traversa, în zilele următoare, municipiul București și județele Galați, Brăila, Vrancea, Ialomița și Ilfov. Militarii vor merge la Poligonul Smârdan din județul Galați, pentru a participa la un exercițiu militar programat în perioada 8-18 octombrie.

Convoaiele militare se vor întoarce la bazele lor în intervalul 19 -21 octombrie. ”Ca urmare a adresei transmisă de Garnizoana Galați, Instituția Prefectului Județul Galați vă informează că, în perioada 8–18 octombrie 2023, în poligonul Centrului de Instrucție pentru Luptă Smârdan, va avea loc exercițiul Justice Sword 23.II.

În acest context, militari și echipamente militare din garnizoanele Focșani, Brăila, Galați și București se deplasează, până pe data de 8 octombrie, spre Centrul de Instruire pentru Luptă Smârdan, redislocarea către garnizoanele de reședință urmând a avea loc în perioada 19-21 octombrie 2023. Deplasările se execută atât pe cale rutieră, prin București și județele Galați, Brăila, Vrancea, Ialomița și Ilfov, cât și pe cale feroviară”, se precizează într-un comunicat transmis de Prefectura Galați.

În cadrul exercițiului vor fi trageri cu muniție de manevră și cu muniție reală, după următorul program: luni-vineri, zilnic, de la 8.00 până la miezul nopții. În partea a doua a lunii octombrie, exercițiile se vor desfășura în intervalul 8:00-22:00.

Traficul prin zona poligonului a fost interzis. De altfel, în perioada exercițiului militar, este interzis accesul populației, animalelor si vehiculelor în perimetrul poligonului.

”Vă rugăm sa respectați restricțiile de circulație pe drumurile de acces spre poligon și semnificațiile tăblițelor/panourilor indicatoare „TRECEREA INTERZISĂ – POLIGONUL DE TRAGERE”, a barierelor, a becului/ fanionului roșu instalat pe stâlpul din adâncimea poligonului: „STAI! SE TRAGE!” Pentru siguranța dvs. vă rugăm să respectați cu strictețe regulile și măsurile de siguranță impuse în astfel de situații!”, au transmis reprezentanții Primăriei Comunei Smârdan. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *