Mai multe concedii medicale in randul personalului sanitar din judetul Iasi

Luna ianuarie a reaprins focarele din spitale. In multe unitati medicale din Iasi exista sectii imchise, din cauza numarului mare de infectari in randul cadrelor medicale si a pacientilor. Multi dintre medici si asistente au avut Covid 19 si de doua ori.

Statisticile arata ca la nivelul judelului Iasi, numarul concediilor medicale Covid 19 este ingrijorator, in 2021 fiind inregistrate  200.000 de concedii medicale ce insumeaza un milion de zile de prestatii. In acest context s-a inregistrat o crestere cu 20% a acestor certificate.

Iulian Cozianu, președinte Sanitas Iași: „Avem o mare problemă, pentru că în fiecare zi ies tot mai mulți angajați pozitivi, deja vorbim de ordinul zecilor de angajați care sunt pozitivi, ceea ce din păcate va aduce în curând la închiderea unor secții din lipsă de personal. Însă, există și o veste bună, dacă putem spune așa. Faptul că, mare parte dintre angajați prezintă minime simptome sau chiar sunt asimptomatici și reușesc ca după cele 5 zile de carantină pentru vaccinați, cele 10 zile pentru nevaccinați sau 7 zile de izolare pentru cei care sunt vaccinați și trecuți prin boală, să își reia activitatea. Cele mai mari probleme astăzi sunt la Institutul de Oncologie, la Spitalul Spiridon și există din urmă o situație care poate deveni problematică și la Spitalul de Neurochirurgie„.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!