Mai jos de atat nu se poate

razvan burleanu

Romania a ajuns pe locul 29 in clasamentul coeficientilor UEFA, ceea ce inseamna ca in sezonul 2020-2021, toate cele 4 formatii romanesti ce vor evolua in cupele europene sunt obligate sa joace din turul 1 preliminar. Azeirbaidjanul, Kazhakhstan sau Bulgaria sunt deasupra Romaniei in topul coeficientilor. Eliminarile celor de la CFR Cluj si FCSB au ingropat fotbalul romanesc pentru urmatoarele sezoane.

„A fost o seara trista pentru fotbalul romanesc pentru ca ambii adversari au fost accesibili. Poate mult mai accesebili pentru CFR Cluj dar cand am vazut 3-0, mi-am dat seama ca este ceva de neimaginat aceasta situatie. Pe de alta parte sansa a fost cea care a lipsit FCSB-ului de a merge mai departe pentru ca rezultatul din prima parte mi se pare nedrept, pentru ca rezultatul nu este evidentiat de primul meci din Austria”, a declarat Razvan Burleanu, presedinte FRF.

Prezent astazi la Iasi, Razvan Burleanu crede ca nu s-a pus problema dorintei ci a putintei.

“Eu sunt sigur ca ambele echipe isi doreau sa se califice in Europa League din diferite motive. In primul rand, de ordin financiar, pentru ca ambelor cluburi le-ar fi intrat o suma mare de bani, in acelasi timp si pentru jucatori. Atat timp cat ai posibilitatea sa joci intr-o competitive europeana, valoarea fiecarui jucator creste, expunerea brandului clubului. Fiecare echipa si-ar fi dorit sa mearga mai departe. N-au putut sa o faca iar asta e foarte dureros”, a completat Burleanu.

Vestile nu sunt tocmai bune nici pentru echipa nationala, in perspectiva inceperii campaniei din Liga Natiunilor.