Magic&Ludic revine a III-a oară în Grădina Palas cu spectacole distractive, de teatru și magie pentru copii și părinți

În 2023 a luat viață Magic&Ludic Festival, un concept care capătă amploare, dedicat copiilor. S-a născut din dorința de a aduce bucurie în rândul lor.Vara aceasta, în luna august, se scrie cea de a III-a ediție, în interiorul acesteia ticluindu-se surprize pentru toți festivalierii.

Magic&Ludic este un festival creionat tangențial meseriei pe care a îmbrățișat-o fondatoarea Ema Tănase, fiind la bază profesor educator. Dacă prima ediție outdoor s-a desfășurat pe durata unei singure zile, anul acesta, festivalul va ține două zile de weekend, sâmbătă și duminică, mai exact pe 24 și 25 august 2024.

Magic&Ludic Festival, dedicat părinților și copiilor, revine în capitala Moldovei și anunță distracție și zâmbete la Iași. Se pregătesc o gamă largă de activități creative pentru iubitorii de festivaluri. Va fi un cadru unde generațiile se conectează și se distrează împreună.

Unde? În Grădina Palas și Amfiteatrul Palas

Când? Sâmbără și duminică, 24 și 25 august

La ce ce oră? Începând cu ora 10.00 până la ora 21.00.

Magic&Ludic Festival a promis că va deveni tradiție, astfel că unul dintre invitați este artistul Costin Teodorescu, cunoscut sub numele de Teo Magic, care susține show-uri de magie în rândul copiilor. Prezent și la prima ediție, evenimentul vine cu un format pentru cei care doresc să se distreze cu prietenii, dar și pentru cei care vor să petreacă clipe în familie.

Copiii cu vârsta între 2 și 10 ani vor avea ocazia să exploreze îndeaproape lumea teatrului participând la două spectacole susținute de trupa Golden Party, ce vine tocmai din cealaltă parte a țării, din Cluj Napoca. Aceasta va pune în scenă „Soriceii bucătari”, respectiv de echipa Marionnette Show din Iași ce o vor aduce în fața copiilor pe Mica Sirenă.

Un alt moment este menit să îi animeze prin dans, muzică, coregrafie și jocuri ritmate atât pe copii, cât și pe părinți. Trupa Marili se oprește la Iași cu un spectacol aniversar, împlinind 10 ani de la înființarea trupei, „Aventuri în Dodorandia”.De-a lungul anilor, cei mici și-au pus întrebare “Unde este Dodorandia, țara din care vin personajele Trupei Marili? Așa s-a creat un spectacol- răspuns pentru cei mici. Vino să descoperi Dodorandia, o lume fermecată, din care îți poți lua super puteri.

De asemenea, va fi o zonă organizată pentru fun, una pregătită pentru atelierele de robotică, limbi străine, muzică, dans, pictură, tobogane, perete cățărător și una pentru food și răcoritoare.

În completarea activităților din program se pregătesc surprize dulci oferite de parteneri, tombole și giveaway-uri. Biletele pentru spectacolevor fi achiziționate online, iar zona unde vor fi amplasate atelierele de creație nu va fi închisă. Anumite ateliere vor fi și cu plată din partea expozanților.

„Suntem deja la ediția a III-a și nu pot să port decât încântare în suflet. Am îndrăznit cu un an în urmă să mă gândesc la un proiect care ma caracterizează, unde energia și creativitatea mea pot fi fructificate. Acest concept mi se potrivește mai mult decât perfect. Este inima mea toată așezată în el și nu pot decât să exclam din nou că am cea mai jucăușă și distractivă meserie, iar zilele mele sunt pigmentate în culorile curcubeului. Mi-a venit rândul să-i răsplătesc pe copii după explozia de cuvinte pline de iubire ce vin din partea lor de mai bine de 16 ani. Pe lângă tainele cititului, scrisului, numerelor, aleg să împart și momente de distracție și atunci când nu dai de mine, ticluiesc împreună cu partenerii mei fantastici idei tot pentru cei mici” declară organizatoarea Ema Tănase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *