Magia serii în Sunet și Lumină, la Iași

WhatsApp Image 2022-09-07 at 16.15.18

Începe noua stagiune la Opera Națională Română Iași. Ca în fiecare an, aceasta va debuta cu spectacolul în aer liber Magia serii în Sunet și Lumină, care va avea loc în fata Palatului Culturii din Iași. Cele mai cunoscute arii vor fi conduse de dirijorul austriac de origine chineza Jin Wang.

Pregătiri intense pentru cea mai așteptată gală a Operei Naționale Române Iași, Magia serii în Sunet și Lumină. Invitatul special al spectacolului va fi dirijorul austriac de origine chineză Jin Wang, unul dintre cei mai apreciaţi din generaţia sa. Acesta a condus peste 600 de concerte şi spectacole de operă, în toată cariera. De asemenea, Jin Wang este primul dirijor din Asia care a devenit profesor de dirijat de orchestră la o universitate din Europa – Academia Regală de Muzică din Stockholm. Dirijorul Jin Wang este cunoscut şi în calitate de compozitor.

Wow… The magic of night – Magia Serii. Chiar din titlul ne putem da seama că este vorba despre ceva foarte special, la care noi am lucrat foarte mult. Repertoriul este complex, în care am inclus personaje ca Davy Jones din Pirații din Caraibe sau Lacul lebedelor de Tchaikovsky. Avem un program foarte frumos. Sunt sigur că fiecare dintre voi se va îndrăgosti de Operă, pentru că repertoriul ales este o bijuterie. Cele mai frumoase arii din Opera. Veți redescoperi înțelesul Operei, vieții si, poate, al unei noi iubiri, a spus Jin Wang, dirijor.

Conducerea instituției a pregătit o serie de surprize în acest an, începând de repertoriul adus, până la locul de desfășurare al Galei.

Deschidem așadar porțile acestei stagiuni, invitând pe toți, cu mic cu mare la o sărbătoare a muzicii, în capitala culturală a Moldovei Iași, deschizând porțile pentru spectacolele pe care le avem de oferit de fiecare dată pentru public, pentru toate categoriile de public. Așadar, bine ați venit la Operă”, a declarat Andrei Fermeșanu, director ONRI.

În cazul în care condițiile meteo vor fi nefavorabile, evenimentul va avea loc duminică, la aceeași oră.