Magia Baloanelor, ediția a IV-a, 17-19 mai 2019

Sharing is caring!

Cea de-a IV-a ediție a festivalului Magia baloanelor are „casă nouă”. Anul acesta, baloanele cu aer cald se vor înălța de pe terenul aflat în vecinătatea satului Buhalnița, comuna Ceplenița, și a drumului național DN28B, ce leagă Târgu Frumos de Botoșani.

Alegerea locației nu este una întâmplătoare. Pe de o parte, îndeplinește câteva criterii importante specifice unui eveniment cu baloane cu aer cald: respectarea distanței față de zona de zbor a aeroportului și de graniță, acces facil și un teren cu o suprafață suficientă pentru lansarea baloanelor și desfășurarea activităților.

Pe de altă parte, terenul se află în regiunea renumitelor podgorii Cotnari, între dealuri molcome pline de viță de vie, care vor oferi cu siguranță peisaje spectaculoase la final de primăvară.

În acest context, credem că schimbarea locației va aduce mai multă valoare turistică acestei zone viticole și va permite totodată dezvoltarea organică a festivalului de la an la an.

Ne propunem și anul acesta să aducem un număr de aproximativ 10 baloane, în momentul de față având confirmări de la piloți din România, Ucraina, Polonia, Cehia și Marea Britanie.

În cele trei zile de festival, vizitatorii se vor putea bucura de spectacolul magic al baloanelor cu aer cald, dar și de activități, jocuri și ateliere pentru toate vârstele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

shares