Macron doreşte reîmpădurirea a 10% din suprafaţa forestieră a Franţei, după incendiile din timpul verii

incendiu Franța

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a promis vineri că va replanta un miliard de copaci pe parcursul a 10 ani, echivalentul a 10% din fondul forestier al Franţei, după ce incendiile masive de vegetaţie din timpul verii au devastat suprafeţe mari, în special în sud-vestul ţării, informează Reuters.

În contextul unui risc ridicat de incendii pe fundalul preocupării crescânde în ceea ce priveşte încălzirea globală, Macron a anunţat totodată planuri de a investi 250 de milioane de euro pentru modernizarea flotei aeriene care se luptă cu incendiile.

Macron a făcut anunţurile în cadrul unei ceremonii de la Palatul Élysée dedicate pompierilor, voluntarilor şi autorităţilor locale care s-au luptat cu incendiile în această vară. Flăcările au distrus 72.000 de hectare, a spus el, o suprafaţă de şase ori mai mare decât media anuală devastată de incendii în ultimii 10 ani.

După o vară cu temperaturi deosebit de ridicate, Franţa şi Spania se confruntă cu o vreme neobişnuit de caldă în această toamnă, ceea ce sporeşte temerile referitoare la schimbarea tiparelor climatice în Europa.

”Anula acesta este excepţional, dar e posibil să nu arate la fel de excepţional în viitor”, a spus Macron.