Macron atrage atentia SUA ca prietenia nu inseamna vanzarea gazelor la preturi de 4 ori mai mari

macron

La următorul summit G7, președintele francez Emmanuel Macron vrea să discute problema preturilor la gaze. El ar dori ca Statele Unite și Norvegia să vândă gaz mai ieftin și consideră că ar merita ca Europa să deschidă piața energetică și către Asia.

Potrivit președintelui francez Emmanuel Macron, națiunile europene ar trebui să stabilească relații mai strânse cu economiile asiatice pentru a convinge Statele Unite și Norvegia să vândă transportatorilor de energie la un preț mai mic, relateaza Bloomberg.

Macron a vorbit despre acest lucru la o conferință la Paris. Potrivit președintelui francez, țările care sancționează Rusia sunt „luptători pentru libertate”, dar sunt împărțite în consumatori și producători.

„În spiritul unei prietenii profunde, transmitem un mesaj americanilor și norvegienilor: sunteți grozavi, ne furnizați energie, dar nu va trece mult până când veți oferi acest lucru la un preț de patru ori mai mare decât propria voastră piață internă. Nu asta înseamnă prietenia”, a spus Macron.

Potrivit președintelui francez, piața de gaze nu prea există în acest moment, așa că principalele economii ale lumii ar trebui să revină la prețuri rezonabile la energie.