Macheta Salii Polivalente din Iasi, fluturata din nou in spatiul public

Aleșii locali au analizat astazu și devizul general pentru Sala Polivalenta din Iasi. Valoarea totală a investiţiei este de 95 milioane de euro.

„Clădirea Sălii Polivalente îşi va prelua rolul de principală facilitate pentru competiţii şi spectacole cu public la nivelul Municipiului laşi si a zonei periurbane a acestuia. Sala va fi folosită în permanenţă ca bază de antrenament pentru sportivi: handbal / baschet / voley (atât echipele oficiale ale cluburilor cât şi juniori, grupe pregătitoare”, a anuntat Primaria Iasi.

Zonele funcţionale de bază sunt:

– sală pentrru competiţii şi spectacole – acoperind întreaga suprafaţă a clădirii;

– spaţii pentru sportivi şi oficialii meciurilor;

– spaţii pentru presă şi stafful conex competiţiilor;

– spaţii conexe pentru public.

Durata estimată de realizare a proiectului este de 36 luni.

În același context, un alt proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței de miercuri vizează aprobarea predării către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii CNI SA, a amplasamentului – teren în suprafață de 7,9 hectare situat în str. Moara de Vânt nr. 221 şi asigurarea condiţiilor în vederea executării obiectivului de investiţii.

De cativa ani iesenilor li se prezinta acest proiect, fara sa fie facuti pasi concreti in construirea lui. In mai multe resedinte de judet au fost construite Sali Polivalente iar alte proiecte au fost aprobate deja de Compania Nationala de Investitii.

In Tulcea de exemplu se construieste o Sala Polivalenta de 4400 locuri cu o investitie de 24 milioane de euro. In Constanta, sala de 5.000 locuri va costa 20 milioane de euro.

„La Iași, așa mai anvasat, a fost o discuție pe Sala Polivalentă Regina Maria. E un proiect frumos, seamănă cu o coroană…Prima sală polivalentă făcută de noi a fost cea de la Sfântu Gheorghe, ulterior Oradea, Bistrița, Piteștiul, e aproape finalizată Turda, acum așteptăm ca primăria să termine partea de branșamente și parcări și tot ce înseamnă amenajări interioare pentru a face recepția, probabil într-o lună, două. Lucrăm la Tulcea, acolo unde o să avem 4000-4500 locuri. Noi sperăm ca la jumătatea anului viitor, când avem Tulcea, Suceava cu 5000 locuri, Constanța cu 5000, Brașov cu aproape 11.000 locuri, acolo va fi cea mai mare, chiar și decât cea din Cluj. Mai e Slobozia cu o sală mai mică, 2500 locuri, foarte cochetă, proiect foarte frumos, încă cinci sau șase săli polivalente. Va fi un plus, o să avem 10 săli polivalente”, a spus Adrian Cefalan, directorului implementare investiții CNI, intr-un interviu pentru Pro Sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *