Macarale rad in soare. Zeci de blocuri noi au fost aprobate pentru construire în Iași

blocuri-Iasi

Consiliul local Iasi a votat in ultima sedinta construirea a peste 80 de blocuri in municipiu. Cele mai multe proiecte imobiliare sunt in zonele Moara de Vant, Ciric si Dacia. Vorbim despre complexe rezidentiale, prevazute cu locuri de parcare si spatii de joaca.

În total, peste 80 de tronsoane de bloc cu un regim de înălțime cuprins între 3 și 16 etaje. La aceste proiecte de locuințe colective se adaugă propuneri de hoteluri, un nou supermarket, parcare supraterană, centre administrative și vile. Investițiile presupun, pe termen mediu și lung, unele amenajări de străzi noi, poduri și supratraversări de căi ferate. Cel mai mare proiect este in cartierul Dacia unde vor fi construite 20 de tronsoane de blocuri cu 16 etaje.

Iulian Nicolau, consilier local USR: „A fost studiata zona despre care o anuntasem inainte intre COMAT si pasarela Octav Bancila. Stiti si din discutiile avute in comisiile anterioare faptul ca tot ceea ce se intampla ca infrastructura de circulatie pe acea zona sa poata sa preia aceste investitii, programate pentru zona Dacia. Este vorba despre sedinta pe care comisia a avut-o in 5 mai, anul trecut. In cazul acestui proiect se afla la dosar o solicitare de protocol avuta de catre investitor si impreuna cu investitorii din acea zona pentru a ajuta acea retea stradala, pentru a permite tranzitul catre zona Pacurari, investitii care inseamna supratraversari„.

Un proiect major este si pe strada Aurel Vlaicu unde vor fi construite 30 de trosoane de blocuri cu trei spatii de birouri.

Răzvan Timofciuc, consilier local USR: „Rugamintea este sa avem un regulament general pentru proiecte imobiliare mari astfel incat ele sa contina si astfel de functiuni complementare. Dupa modelul de la Cluj. I-am trimis si domnului arhitect sef o hotarare care contine un contract de restructurare, asa se numeste acolo, catre municipalitate si beneficiar pentru ca aceste functiuni complementare, parti educationale sa fie realizate pe cheltuiala investitorului si dupa sa fie cedate Primariei. Cred ca ar fi bine sa avem un regulament general„.

In zona Ciric a fost aprobat un proiect de construire a unui hotel cu 260 de spatii de care si sali de evenimente.