Lupte intense au loc „în interiorul și în jurul” orașului Bahmut, anunță armata ucraineană: „Ocupanții ruși au trimis cele mai antrenate unități Wagner”

33AF4J7-highres-640x400

Armata ucraineană a declarat că „lupte intense au loc în orașul Bahmut și în jurul acestuia” din estul țării, forțele rusești desfășurându-și unitățile mai experimentate, relatează CNN.

„Ocupanții ruși au trimis cele mai antrenate unități ale companiei paramilitare private (PMC) Wagner și alte unități regulate ale armatei ruse pentru a captura orașul. Lupte intense au loc în oraș și în jurul acestuia”, a precizat Forțele Terestre ale Armatei ucrainene într-o postare care subliniază vizita pe linia frontului a comandantului Grupului de forțe din est, generalul-colonel Oleksandr Syrskyi.

„În Bahmut, comandantul a ascultat rapoartele comandanților cu privire la situația din unitățile lor subordonate și a fost informat despre aspectele problematice ale îmbunătățirii capacității de apărare a unităților noastre de pe linia frontului”, se arată în postare.

Potrivit armatei ucrainene, Rusia continuă să facă presiuni în speranța de a „captura Bahmut și continuă să acumuleze forțe pentru a ocupa orașul”.

Evgheni Prigojin, șeful grupului de mercenari ruși Wagner, a declarat vineri că Bakhmut este „înconjurat” și a cerut președintelui Volodimir Zelenski să ordone retragerea forțelor sale. Ucraina a respins comentariile lui Prigojin, calificându-le drept o „campanie de dezinformare”.