Luni începe a doua etapă a vaccinării anti-COVID-19

Luni incepe a doua etapa de vaccinare anti-covid-19.  In Iasi  autoritatile responsabile de sanatate  spun ca centrele sunt pregatite, iar personalul este  asigurat. Vaccinarea reprezinta o actiune voluntara, iar persoanele care doresc sa se imunizeze trebuie sa se inscrie pe o platforma on-line pentru programare.

In aceasta etapa este inclusa populatia la risc, reprezentata de adulti care au peste 65 de ani, persoanele care sufera de boli cronice indiferent de varsta si angajatii care desfasoara activitati in domenii cheie.

dr. Lucian Indrei- inspector sef DSP Iasi

Incepand cu data de 18, luni, va incepe procesul de vaccinare oentru populatia generala. Deci persoane peste 65 de ani, persoane din grupe de risc si membri ai gruprurilor esentiale. Au fost pregatite centrele de vaccinare, echipele sunt complete ca altfel nu am fi putut face programari pe centrle respective. Avem atat persoanl medical cat si persoanl suport. Este vorba de medici si asistenti si inregistratori medicali care sa asigure intregul proces de vaccinare. Vaccinarea efectiva cat si inregistrarea in bazele de date, in registrul electronic national al vaccinarilor.