Lukasenko a cerut inceperea negocierilor de pace intre Rusia si Ucraina

Președintele belarus, Alexandru Lukașenko a cerut oprirea conflictului ucrainean și așezarea la masa negocierilor, dar s-a îndoit că guvernului de la Kiev i se va permite să facă acest lucru. El a făcut aceasta declarație la summitul Organizației Tratatului de Securitate Colectivă de la Erevan.

El a atras atenția asupra implicării directe a țărilor occidentale în conflict, precum și asupra încercărilor active de a atrage Belarus în el.

„Mii de soldați ucraineni sunt antrenați la terenurile lor de antrenament conform programelor NATO. Kievul este dotat cu arme și echipamente militare occidentale. Ce este aceasta, dacă nu implicarea directă în conflict? Și cum să înțelegem declarațiile Secretarului General NATO, care spune că înfrângerea Ucrainei va însemna înfrângerea Alianței Nord-Atlantice”, a spus Lukașenko.

La summitul CSTO de la Erevan participa si Vladimir Putin. Agenda include domenii cheie de cooperare în cadrul organizației, probleme internaționale și regionale de actualitate. Intâlnirea abordeaza problemele de îmbunătățire a sistemului de răspuns la criză CSTO și măsurile pentru oferirea de asistența Armeniei.