Lui Joe Biden i s-a îndepărtat o leziune canceroasă a pielii în luna februarie

biden

Președintele american Joe Biden a avut o leziune cutanată canceroasă îndepărtată cu succes în februarie, a declarat vineri medicul său.

Leziunea, detectată în timpul unui examen medical de rutină, a fost un carcinom bazocelular, care „nu tinde să se „împrăștie” sau să metastazeze”, a declarat medicul lui Biden , Kevin O’Connor, într-un raport făcut public de Casa Albă adăugând că „nu este necesar niciun tratament suplimentar”.

Leziunea a fost îndepărtată în timpul controlului medical anual al lui Biden din 16 februarie, după care președintele a fost declarat „apt pentru serviciu”.

„Locul biopsiei s-a vindecat frumos, iar președintele va continua supravegherea dermatologică, ca parte a asistenței medicale complete”, a spus O’Connor în raportul de vineri.

„Președintele Biden rămâne un bărbat sănătos, viguros, în vârstă de 80 de ani, care este apt să îndeplinească cu succes îndatoririle Președinției, inclusiv pe cele de șef executiv, șef de stat și comandant șef”, a spus O’Connor în Februarie după examinarea medicală a lui Biden.