Lugansk ar putea organiza un referendum pentru alipirea de Rusia

Un referendum pentru aderarea la Rusia ar putea avea loc în Lugansk în viitorul apropiat, a declarat astazi reporterterilor, șeful LPR, Leonid Pasechnik (foto).

„Cred că în viitorul apropiat va avea loc un referendum pe teritoriul republicii unde oamenii își vor exercita dreptul constituțional și își vor exprima părerea cu privire la aderarea la Rusia. Din anumite motive, sunt sigur că exact așa va fi”, a spus Pasechnik.

Situația din Donbass a escaladat in data de 17 februarie. Atunci, autoproclamatele republici Donețk și Lugansk (DPR și LPR) au raportat cele mai masive bombardamente ale armatei ucrainene din ultimele luni, care au deteriorat infrastructura și au cauzat victime civile.

Pe 21 februarie, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret de recunoaștere a suveranității Republicilor Populare Donețk și Lugansk. Ulterior, cu liderii lor au fost semnate tratate de prietenie, cooperare și asistență reciprocă.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat într-o alocuție televizată din 24 februarie că, ca răspuns la o solicitare a liderilor republicilor Donbass, ca a luat decizia de a efectua o operațiune militară specială. Șeful statului rus a subliniat că Moscova nu are planuri de ocupare a teritoriilor ucrainene.

Foto: TASS