Lufthansa va suspenda ruta Iași-Frankfurt, în 2022

Frankfurt-Iasi-Lufthansa

Printr-o informare transmisă către Aeroportul Iași, compania Lufthansa, parte a Grupului Lufthansa, anunță suspendarea rutei Iași-Frankfurt, începând cu 13 ianuarie 2022 până la o dată ce va fi comunicată ulterior.

Decizia a fost luată de companie, pe baza unor considerente comerciale. Cererea scăzută, în contextul pandemiei de COVID-19, este motivul principal pentru care operarea acestei rute se întrerupe de anul viitor.

Lufthansa va informa toți pasagerii care și-au făcut rezervări pe ruta Iași-Frankfurt (și retur), pentru perioada următoare, despre posibilitatea reprogramării călătoriilor pe alte zboruri sau pe alte aeroporturi din țară. De asemenea, pasagerii vor putea opta pentru o reprogramare gratuită a călătoriei sau pentru rambursarea integrală a biletelor neutilizate.

„Reamintim că după mai multe negocieri cu reprezentanții Lufthansa, Aeroportul Iași a reușit să aducă în regiunea Moldovei una dintre cele mai prestigioase companii aeriene din lume. Primul zbor din Iași spre aeroportul din Frankfurt a fost pe 2 iulie 2021, ruta nou înființată având câte patru frecvențe săptămânale, pe care compania le-a menținut pe toată durata operării. Aeroportul Iași se află într-un dialog permanent cu reprezentanții Lufthansa și îi asigurăm pe toți cei interesați de ruta Iași-Frankfurt că vom depune eforturi pentru ca această destinație să revină în programul de zbor. Există perspective de reluare a rutei spre Frankfurt, din vara anului viitor, în vederea continuării colaborării cu operatorul german”, transmit reprezentanții Aeroportului Iași.