Ludovic Orban şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor

orban ludovic

Fostul lider al Partidului Naţional Liberal Ludovic Orban şi-a depus, astăzi, demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Un consilier a fost trimis pentru a-i prezenta actul lui Florin Cîţu.

Orban și-a anunțat ieri intenţia de a-şi înainta demisia către PNL, nu către Cameră, tocmai pentru a se asigura că liberalii nu pierd această poziţie şi pentru a fi evitată situaţia în care locul său să fie ocupat de Marcel Ciolacu sau alt candidat pesedist.

„Luni, la ora 9.00, preşedintele PNL va avea demisia mea la dispoziţie, cu posibilitatea de a o înainta când consideră că există posibilitatea refacerii majorităţii şi a câştigării funcţiei de preşedinte al Camerei Deputaţilor de PNL cu alt candidat. Dacă eu îmi depun luni demisia la Cameră, marţi sau miercuri se organizează alegeri pentru funcţia de preşedinte al Camerei. Demisia e un act unilateral. Decizia mea de a demisiona e irevocabilă. Dar, repet, eu sunt membru al PNL şi nu vreau să creez şansa să se aleagă Ciolacu preşedinte al Camerei sau alt PSD-ist care va candida. La ora actuală, dacă se fac alegeri în Camera Deputaţilor, PNL nu are nicio garanţie că poate să păstreze preşedinţia Camerei”, a declarat Ludovic Orban.