Ludovic Orban: „Presedintele adanceste criza!”

orbanâ

Fostul presedinte al PNL sustine ca nominalizarea lui Dacian Ciolos pentru functia de premier este de fapt un joc politic al presedintelui Klaus Iohannis.

Ludovic Orban il acuza pe seful statului ca adanceste criza in care se afla Romania iar Dacian Ciolos nu va reusi sa faca o majoritate pentru a guverna.

”Din data de 1 septembrie, România se confruntă cu o criză politică provocată de Florin Cîțu, prin remanierea fără motiv a ministrului Justiției și fără nicio informare prealabilă a coaliției de guvernare. România se confruntă cu o criză sanitară gravă provocată de explozia de infectări cu Covid-19. România se confruntă cu o situație economică dramatică, care pune în pericol veniturile românilor din cauza creșterii prețurilor la energie, medicamente, alimente. Criza politică trebuie să înceteze imediat pentru că România are nevoie de un guvern stabil, care să se ocupe de criza sanitară, criza economică care bate la ușă. Din păcate, decizia de ieri a președintelui este mai degrabă o cacealma, care nu numai că nu are ca efect rezolvarea crizei, ba chiar o adâncește. Este evident pentru toată lumea, că în ciuda bunelor intenții ale celor din USR, desemnarea lui Dacian Cioloș nu ține cont de situația politică din România și de pozițiile partidelor. Vă spun de acum că este clar pentru orice om de bun simț că nici PNL, nici alte partide nu vor susține un Guvern Cioloș. Mă îndoiesc că președintele nu este conștient că Dacian Cioloș nu are nicio șansă să formeze o majoritate parlamentară. Această desemnare s-a produs din cauza faptului că nici PSD, nici PNL nu s-a prezentat la Cotroceni cu o propunere de premier. În ceea ce privește conducerea PNL, decizia de a nu se prezenta cu o propunere de premier este o decizie care practic a spus PNL în situația de a nu avea o propunere de premier și de a nu-i da șansa președintelui de a desemna un premier PNL.”, a spus Ludovic Orban.