Ludovic Orban nu vrea oprirea exploatarilor forestiere

Sharing is caring!

Intr-o interventie la postul public de televiziune, primul ministru vede daunatoare campania din mediul online impotriva exploatarii masei lemnoase in timpul starii de urgente.

„Exploatarea legală a lemnului este extrem de importantă pentru economie. Ce să facem acum, să mai producem 200.000 de șomeri pentru că unii derulează campanii ca să fie oprite tăierile de arbori în perioada asta? Asta mi se pare o campanie profund dăunătoare. Treaba noastră este ca exploatarea să se facă în condițiile legii”, a declarat Ludovic Orban.

Primul ministru a mai anuntat ca Romania importa mai mult lemn decat exporta.

„Acum este mult mai ușor să descoperi cantități de masă lemnoasă care sunt exploatate ilegal. Circulă foarte multe neadevăruri. România este importator net de masă lemnoasă. Noi am importat milioane de tone inclusiv din Germania, din Austria, din Polonia, din Ucraina… Exporturile sunt de câteva sute de mii de metri cubi. Exportul e mult, mult mai mic, decât importul de masă lemnoasă. Am văzut că e o campanie și împotriva companiei austriece Schweighofer. Cred că la ora actuală, aproape 80 la sută din lemnul pe care îl procesează este lemn din import și nu din exploatațiile forestiere”, a declarat Ludovic Orban.

shares