Ludovic Orban, exclus din PNL. A anunțat înființarea unui partid

ludovic orban

După ce Biroul Executiv al PNL a votat masiv pentru excluderea lui Ludovic Orban din partid, politicianul a anunțat înființarea unui partid bazat pe ideologia liberală și valorile creștine.

Din cele 35 de voturi date de BEx PNL, 31 au fost pentru, 2 nule și 2 împotrivă. Decizia finală va fi luată de Consiliul Național al partidului.

„Sunt victima unei echipe demolatoare care a cerut excluderea mea din PNL. Sunt onorat, pentru că demonstrează clar că nu am nicio legătură cu nenorocirile făcute de Klaus Iohannis și gașca demolatoare după data de 1 iunie. Drepturile și libertățile membrilor PNL sunt încălcate de această gașcă demolatoare care a făcut praf partidul. Ar trebui să le fie rușine și când se plimbă pe stradă să stea cu ochii în pământ pentru bătaia de joc față de români.”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta a anunțat și că intenționează formarea unui nou partid politic.

„Decizia de azi mă face un om liber să îi reprezint pe oamenii care cred în valorile liberale. Sunt liber să creez o forță politică nouă care să îi reprezinte pe români. Sunt liber să construiesc cu toți colegii mei liberali care au onoare o forță care să dea din nou șansa României pentru un proiect național liberal bazat pe valorile creștine.”, a zis fostul lider PNL.

Despre președintele Klaus Iohannis a spus că: „ar trebui să-și ceară scuze față de cei 6 milioane de oameni care l-au votat. El a intervenit în mod nedemocratic și neconstituțional în alegerile din PNL. Avem de-a face cu premeditare și cu trădarea cetățenilor români, înșelarea speranțelor cetățenilor români. Iohannis și slugile lui din PNL aduc PSD la putere”.

Totodată, a avut o replică acidă și la adresa lui Florin Cîțu: „Nu ești în stare să conduci nici o scară de bloc. În curând nu va mai fi premier și nici președinte al partidului”.