Ludovic Orban despre Costel Alexe si Mihai Chirica: „Hotărârea dacă o persoană este sau nu vinovată o ia instanţa!”

Bucharest, Romania - August 20, 2020: Prime minister Ludovic Orban makes press statements about his dismissal proceedings started by PSD in the joint

In plina campanie electorala pentru alegerile interne din cadrul PNL, Ludovic Orban a anuntat astazi la Iasi ca are incredere in colegii sai Costel Alexe si Mihai Chirica, acuzati in mai multe dosare. Pana cand instanta nu va lua o decizie in spetele celor doi, acestia beneficiaza de prezumtia de nevinovatie.

”Atât colegul meu Costel Alexe, cât şi colegul Mihai Chirica, au făcut ceea ce era normal. S-au suspendat din funcţiile pe care le ocupau. Astăzi, preşedintele filialei judeţene, interimar evident, este Alexandru Muraru. Vor avea loc alegeri, eu am încredere în colegii mei, în Costel Alexe, până la urmă hotărârea dacă o persoană este sau nu vinovată o ia instanţa. Trebuie să respectăm un principiu fundamental caracteristic tuturor democraţiilor şi anume prezumţia de nevinovăţie. Sigur, colegii mei s-au suspendat, se va judeca şi vom vedea foarte clar care este adevărul”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.