Ludovic Orban, despre coaliția PNL – PSD: „O trădare a românilor și o sinucidere politică”

orban ludovic

Fostul președinte PNL Ludovic Orban a a anunțat, aseară, că în cazul în care PNL va face coaliție pentru guvernare cu PSD, se va retrage din partid, pentru că el „rămâne fidel românilor”.

Ludovic consideră că decizia de a negocia cu PSD este la „evidenta presiune și inițiativă” a președintelui Iohannis și reprezintă „o trădare gravă a românilor” și „o sinucidere politică”.

„E convocat Biroul Politic Național. Se discută despre viitoarea formă de majoritate parlamentară. Am venit să susțin punctul meu de vedere categoric sunt împotriva oricărei înțelegeri cu PSD de 31 de ani în viața mea politică am luptat împotriva stângii, împotriva stângii post-comuniste. E o rușine pentru conducerea PNL simplul fapt că a angajat discuții cu PSD în loc să facă ce așteptau românii, să refacem coaliția de centru-dreapta. Decizia de a face înțelegere cu PSD la evidenta presiune și inițiativă a președintelui Iohannis e o trădare gravă a românilor care și-au arătat încrederea în PNL și reprezintă o sinucidere politică pentru cei care i-au o astfel de decizie. Acest guvern nu va fi un guvern al cetățenilor români care cred în valori liberale, în democrație, în justiție independentă. Dacă se face o alianță cu PSD drumurile noastre se vor despărți, eu rămân fidel românilor. E o legendă (că Florin Cîțu nu vrea alianță cu PSD, n.red)”, a declarat, aseară, Ludovic Orban înainte de intrarea în ședința Biroului Politic Național a PNL.