Ludovic Orban demisionează din grupul parlamentar PNL

orban

Ludovic Orban și-a anunțat, dimineață, demisia din grupul parlamentar al PNL, precizând însă că rămâne în partid. El a anunțat că își va continua activitatea ca parlamentar neafiliat.

„Conducerea ruptă de realitate din cauza unui nor de prafuri trebuie să plece acasă. Liberalii să renunțe la golf.”, a zis Orban despre Cîțu și Iohannis.

„Obligația morală pe care o am față de cetățenii români este aceea de a-mi respecta angajamentele din campanie. Din păcate azi nu am altă soluție pentru a fi consecvent decât de a mă despărți sper eu temporar de colegii mei din grupul parlamentar. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele patru luni depășește orice imaginație. Atâtea poziții împotriva interesului României nu mi-a fost dat să văd într-o perioadă atât de scurtă de timp. S-a creat o criză artificială, a fost făcut praf un partid politic, praf coaliția și în plină priză pandemică și economică practic cetățeanul român a fost fără un guvern în deplină capacigtate de exercițiu oferindu-se un circ politic. Nu pot să fiu părtaș la acest mod de a face politică. Nu accept să sufăr o operație de lobotomie, pentru că numai lobotomizat aș putea asista complice la acest atentat la interesul național. Cel care trebuia să fie la cârma țării e probabil al pescuit sau la schi. Rămân în continuare dedicat unei activități parlamentare care să apere democrația de orice tentativă de putere personală sau de grup.”, a declarat Ludovic Orban în plenul Parlamentului.

Pe 25 septembrie, la Congresul PNL, Orban a pierdut șefia partidului în fața lui Florin Cîțu. Ulterior, fostul lider al liberalilor a demisionat din funcția de președinte al Camerei Deputaților, anunțând că tatonează perspectiva ruperii PNL și formării unui nou partid. În sprijinul său s-au manifestat deja circa 30 de parlamentari PNL.