Ludovic Orban a venit la Iasi cu solutii pentru autoritatile locale

orban ludovic

Presedintele Partidului National Liberal a fost sambata la Iasi pentru a participa la cea de-a doua editie a Forumului Administratiei Publice Locale. Orban nu a scapat prilejul de a taxa guvernul Dancila si pe Liviu Dragnea.

PNL-ul cere transferul integral al impozitului pe venit catre bugetele locale. 62 la suta direct catre localitati, 18 la suta catre Consiliile Judetene si 20 la suta pentru asigurarea cheltuielilor de functionare.

Guvernul, dupa ce a jefuit companiile de stat, lasandu-le fara profit si bani de investitii pentru a-si satisface foamea disperata dupa bani a jefuit si autoritatile locale, de fapt fiecare localitate prin intermediul Ordonantei 79 si a legii bugetului de stat. Localitatile din Romania au pierdut aproape 7 miliarde in total”, a declarat Ludovic Orban, presedinte PNL.

De asemenea, liberalii sustin infiintarea retelelor de distributii locale de gaz si cer ca in urma legii off shore, 50 la suta din redeventa pe care ar urma sa o incaseze statul roman sa fie finantate aceste retele.

“Dati-mi voie sa va vorbesc despre gaze natural. Romania este tara din Uniunea Europeana cu cele mai mari reurse natural. Cu toate acestea, Romania este tara cu cei mai putini cetateni conectati la reteaua de gaz doar 36 la suta din populatie. Deci 64 la suta nu beneficiaza de gazul natural. Din 2012, cand a venit Guvernul Ponta la putere, li s-a luat autoritatilor locale competenta de a infiinta retele de distributii locale de gaz. In acest timp, pretul menului de foc a crescut de 3-4 ori si este extreme de greu de gasit, nu doar ca pretul a crescut enorm”, a adaugat Orban.

Liberalii critica blocarea proiectului autostrazii Iasi – Targu Mures dar si a soselelor de centura din toate orasele mari ale Moldovei.