Ludovic Orban a anunțat că va înființa un nou partid de centru-dreapta

orban

Ludovic Orban, anunță ca că va înfiinţa un nou partid politic intitulat „Forţa Dreptei” în care se vor alătura și parlamentarii care au demisionat din PNL.

„Astăzi am luat decizia împreună cu cei 16 colegi membri ai Parlamentului care am decis să ne dăm demisia din Partidul Naţional Liberal în momentul în care conducerea PNL a decis să readucă la putere PSD. Toţi parlamentarii împreună cu mulţi colegi de-ai noştri din ţară, cu care ne-am consultat în această perioadă, simpatizanţi, susţinători, atât din PNL, cât şi din afara PNL, am luat decizia de a pune bazele unei noi construcţii politice de centru-dreapta. Am luat această decizie în primul rând că noi considerăm că este o obligaţie democratică şi mai ales o obligaţie morală pentru noi de a continua să reprezentăm cetăţenii români care ne-au acordat votul, şi-au pus încrederea şi speranţele în noi la alegerile parlamentare, este o obligaţie morală de a-i reprezenta în continuare, după ce conducerea PNL a decis să nu îi mai reprezinte, a decis să fie a cincea roată la căruţa PSD”, a declarat fostul șef al PNL.

Ludovic Orban susține că acest partid este „o necesitate politică”.

„Nu există nicio formaţiune politică cu adevărat de centru-dreapta care să aibă la bază valori principii, idei soluţii de dreapta pentru a putea să-i reprezinte pe cei din România dinamică, din România cinstită, România corectă, care respectă legea, şi România care poate să asigure dezvoltarea ţării. Numele formaţiunii politice pe care l-am convenit este un nume care va fi valabil până la organizarea congresului partidului dar numele pe care îl vom avea este «Forţa Dreptei». Acest nume şi programul politic este de fapt un angajament din partea noastră, al parlamentarilor, să punem în practică programul de dezvoltare, de modernizare, programul de reforme, de creştere a calităţii serviciilor către cetăţeni, de asigurare a egalităţii de şanse, a libertăţii şi a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor români”, a afirmat Ludovic Orban.

Doctrina noii construcții politice este „o sinteză modernă a tuturor ideilor, valorilor, principiilor şi soluţiilor validate de timp din marile curente de gândire de centru-dreapta, liberalism, conservatorism şi creştin democraţie”.

„Evident că avem la bază valori, principii fundamentale, pe care eu personal dar şi marea majoritate a colegilor mei le susţinem de când am intrat în viaţa publică. Decizia pe care am luat-o astăzi vreau să o explic foarte limpede – nu noi am părăsit Partidul Naţional Liberal, ci conducerea PNL a părăsit oamenii care au avut încredere în noi, care ne-au acordat votul şi care şi-au pus speranţele în PNL. Ei au săvârşit o gravă trădare faţă de aceşti oameni care au crezut în PNL, preferând să stea la guvernare în bagajele PSD, preferând să aducă la guvernare, din nişte motive pe care nici astăzi nu reuşesc să le înţeleg, adversarul politic, nu numai al forţelor de centru-dreapta, ci adversarul politic al tuturor celor care cred în democraţie, cred în stat de drept, în libertatea economică, într-o democraţie autentică, cred în dezvoltarea României. Aceşti adversari sunt cei de la PSD. Guvernarea de astăzi este o struţocămilă în care, din punctul meu de vedere, decizia aparţine în special PSD, iar deciziile PSD, aşa cum s-a demonstrat de-a lungul timpului, fac rău României”, a adăugat Ludovic Orban.