Lucrările noi din Parohia Sculeni au fost sfintite

parohia sculeni

În Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” a Parohiei Sculeni, comuna Victoria, Protopopiatul 1 Iași, județul Iași au fost sfințite, câteva lucrări realizate în ultima perioadă. Catapeteasma locaşului de închinăciune, târnosit în luna august 2019 de către Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a fost împodobită cu foiţă de aur.

În acelaşi timp, pe faţada bisericii s-au zugrăvit icoanele mai multor sfinţi, iar la intrarea în incinta ansambului parohial s-a înălţat o troiţă. Toate aceste lucrări au fost sfinţite de către un sobor de preoţi, în prezenţa ctitorilor, a invitaţilor şi a numeroşi credincioşi. Programul liturgic a cuprins oficierea Aghesemei mici şi a Tainei Sfântului Maslu, urmate de o slujbă în cadrul cărora s-au citit rugăciunile pentru sfinţire.

Părintele Florin Călugăru, protopop al Protopopiatului 1 Iaşi, a vorbit oamenilor despre importanţa Tainei Sfântului Maslu şi a apreciat jertfa pe care au depus-o ctitorii pentru înfrumuseţarea locaşului de închinăciune. La rândul său, preotul paroh Marcel Bobârcă şi-a exprimat bucuria pentru că slujitorii Sfântului Altar s-au rugat împreună. De asemenea, a remarcat jertfa pe care au depus-o ctitorii, dar în mod special ctitorul Vasile Corbu, la edificarea locaşului situat pe malul Prutului, în apropeiere de Vama Sculeni.

Text: Constantin Ciofu