Lucrările la varianta ocolitoare a Iașului vor începe anul viitor

Sharing is caring!

Primarul Municipiului Iasi, Mihai Chirica, a anuntat, in timpul intalnirii cu ministrii Transporturilor, Lucian Bode si Mediului, Costel Alexe, ca lucrarile la Varianta de Ocolire a Municipiului vor incepe anul viitor. El a precizat ca pentru artera de ocolire pe trafic usor, licitatia a fost deja lansata.

Mihai Chirica, primar Iasi

Licitaţia a fost daja anunţată, urmează ca proiectul tehnic de execuţie a lucrărilor să fie finalizat până la sfârşitul lunii noiembrie a acestui an, după care putem da drumul la lucrări. Asta înseamnă că anul viitor, imediat ce vremea va fi pozitiva, putem începe lucrările pe tronsonul care face legătura între Uricani şi Nicolina. În prezent asigurăm o cale paralelă de legătură cu drumul European, pentru o populație de aproximativ 120.000 de locuitori. Prin legăturile pe care noi deja le-am făcut, podul Cicoarei va fi prima legătură spre cartierul Dacia și Alexandru, iar celălalt pod, pe care l-am pregătit spre finanțare, este în lungul străzii Sarmisegetuza.

Pana acum, constructia variantei de ocolire a municipiului Iasi a fost complet blocata de lipsa finantarii guvernamentale si de refuzul Primariei de a reloca utilitatile de pe traseu. Acum, a fost facut un studiu pentru relocarea acestor utilitati.

Mihai Chirica, primar Iasi

Studiul este scos la licitatie, dar va spun de la inceput, nu vom reloca nimic de acolo din ce nu trebuie relocat, in sensul ca acolo sunt 2 zone urbane, una de Sud si una de Nord, foarte bine dezvoltate si in dezvoltare altele. Deci canalizarea ramane tot acolo, o sa o protejam, celelelalte retele edilitare raman tot acolo, nu putem largi profilul transversal al respectivului sector de drum pentru ca am intrat cu strada prin casele celor care locuiesc acolo, prin urmare va ramane in acelasi profil, noi nu facem decat sa ii gasim cateva solutii de protectie pe masura impementarii proiectului in trafic greu.

Soseaua de centura a municipiului Iasi, varianta sud ar urma sa fluidizeze traficul greu din oras dinspre nord catre partea de sud si de est a judetului, in special in ceea ce priveste traficul de marfuri catre si dinspre Vama Albita.

shares