Lucrările la prima autostradă din jud. Iași pot începe în primăvară: 1,7 miliarde lei pentru 30 km

Autostrada-Bucuresti-Nord-Lot-2-UMB-asfaltare (1)

Lucrările la prima autostradă din județul Iași, între Mircești și Pașcani, parte din A7, pot începe în primăvara acestui an, după ce CNAIR are undă verde să semneze contractul cu grupul de firme UMB, condus de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu.

CNAIR poate semna contractu întrucât o contestație depusă împotriva procedurii de către firma Danlin XXL a fost respinsă de către Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor, conform surselor Asociației Pro Infrastructură.

UMB va realiza lucrările pe întreg tronsonul Bacău – Pașcani, în condițiile în care, în prezent, are semnate contracte și lucrări în derulare și alte două tronsoane din autostrada A7: Buzău – Focșani și Focșani – Bacău. Pentru sectorul ieșean Mircești – Pașcani, organizarea licitației a avut următoarele momente importante: iulie 2022 (lansare), septembrie 2022 (depunere oferte), decembrie 2022 (stabilire câștigător) și februarie 2022 (semnare contract lucrări).

Dacă contractul va fi semnat până la sfârșitul lunii februarie, atunci CNAIR a avut nevoie de 7 luni pentru finalizarea licitației, un termen destul de redus față față de licitații similare.