Lucrarile la parcul eolian de la Ruginoasa s-au incheiat. Investitia se ridica la 90 milioane de euro

Compania miliardarului ucrainean Rinat Ahmetov a incheiat lucrarile in parcul eolian de la Ruginoasa. Investitia se ridica la 90 milioane de euro iar productia va incepe anul viitor dupa obtinerea licentei.

„Costrucția a început în martie, am avut întârzieri și pentru că în această zonă am găsit inclusiv bombe neexplodate din al doilea război mondial, am avut și vreme rea în aprilie, am avut un program de lucru foarte strâns. A fost dorința managementului de a finaliza proiectul cât mai rapid. Pentru DTEK, investiție înseamnă kWh. Cu cât întarziem mai mult un proiect, cu atât considerăm că avem pierderi. Pentru noi este profitabil să producem cât mai repede”, a spus Daniel Rascu, business development manager la DTEK Renewables, la o conferinta a Ziarului Financiar.

DTEK Renewables este compania operațională care gestionează activele de energie regenerabilă ale Grupului DTEK. Strategia de dezvoltare a companiei este aliniată la Strategia energetică a Ucrainei, care vizează creșterea ponderii energiilor regenerabile în mixul energetic al țării. Obiectivul principal al DTEK este de a deveni o companie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2040.

În prezent, portofoliul verde al companiei este de 1 GW de capacități solare și eoliene. Parcul eolian de la Ruginoasa are 60 MW si dispune de cele mai mari turbine instalate vreodata in Romania, de 6MW fiecare care va produce aproximativ 150.000 MWh de energie electrică anual. Astfel vor putea fi alimentate peste 43.000 de locuințe din România. La Ruginoasa va functiona cea mai mare turbină de acest tip din România, cu un diametru de 162 de metri și o înălțime a butucului de 125 de metri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *