Lucrările la Filarmonica Iași, la preturi aproape duble

filarmonica

Inca nu au inceput lucrarile la Filarmonica Iasi insa consilierii judeteni au votat un proiect pentru suplimentarea bugetului pentru lucrarile de consolidare si restaurarea a cladirilor institutiei. Actualizarea expertizei tehnice, a studiilor topografic, geotehnic, al componentelor artistice, studiul istoric al clădirii şi studiul de acustică etc., dar şi a proiectului tehnic arată că valoarea investiţiei a crescut deja cu mai bine de 45 la sută. În 2019, ea fusese estimată la 46,77 milioane de lei, iar acum a fost reactualizată la 67,9 milioane, sumă la care se adaugă TVA.

Marius Dangă, vicepresedinte CJ Iasi: „ La Filarmonica, proiect pe care vrem sa il realizam daca totul se aseaza bine in parteneriat cu Primaria. Trebuie sa trecem la etapa a doua sa dam ordinul de incepere a actualizareii documentatiei tehnice. Noi am parcurs prima etapa si aceasta nu poate fi actualizata in afara acestor indicatori tehnico economici. daca am fi asteptat plnul ordinar am fi pierdut vreo 20 de zile si e pacat pentru ca proiectantii ar fi putut sa lucreze in perioada asta”:

Administraţia judeţeană a preluat în urmă cu patru ani sediul Filarmonicii, în comodat, de la Episcopia Romano-Catolică.

Marieta Afilipoaie, director Directia de Proiecte si Dezvoltare Durabila: „Noi am adaugat si se vede indicatorii aferenti din eficientizarea energetic. Ii aprobam si valoarea devizului general ca sa dam ordin de incepere a lucrarilor pentru faza a doua, in speta reactualizarea proiectului tehnic”.

Condiţia pentru atribuirea în folosinţă către CJ şi mai departe Filarmonicii pentru 22 de ani a fost începerea efectivă a lucrărilor în maxim 3 ani.