Lucrarile la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” sunt in desfasurare

Lucrările de consolidare și refuncționalizare a imobilelor – monument istoric ale Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” (Corp C1 Liceu, vechi din 1891, și Corp C2 Cantină) continuă în ritm susținut.

Acestea sunt executate de SC Iasicon SA pentru o sumă de 56.531.648,49 lei fără TVA, respectiv 67.272.661,70 lei cu TVA.

Duratele de realizare a investițiilor sunt estimate la 36 de luni în cazul clădirii liceului și, respectiv, la 24 de luni în cazul cantinei.

În cursul zilei de astăzi pe șantierul Colegiului lucrau 54 de angajați ai companiei menționate.

Contractul vizează realizarea lucrărilor de intervenţii pentru consolidarea seismică, reabilitarea, modernizarea și creşterea performanţei energetice.

Totodată, va fi construită o sală de sport și vor fi create spații cu destinația de creșă și de grădiniță.

Vă reamintim că lucrările de la Colegiul Pedagogic beneficiază de o finanțare de 162.561.321,47 lei – cea mai mare din țară! – prin Programul „Școli Sigure și Sănătoase” inițiat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

În altă ordine de idei, continuă lucrările de amenajare a platformei betonate pe care va fi construită clădirea modulară compusă din containere care va găzdui temporar activitatea didactică a Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”. Lucrările pentru realizarea platformei betonate, a racordurilor la utilități și a unor construcții adiacente (scări, șarpante etc.) sunt executate de SC InBit SRL, pentru o sumă de 5.125.309,46 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *