Lucrările la canalul Siret-Bărăgan vor fi reluate

Se reiau lucrările la canalul Siret-Bărăgan, începute de comuniști. Proiectul a fost aprobat în 1986, însă, până în ziua de astăzi, s-au construit doar două procente din lungimea canalului.

Cu o lungime de aproximativ 200 de kilometri, canalul Siret-Bărăgan ar trebui să traverseze județele Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomița și Ilfov și să facă legătura între Barajul Călimănești și Lacul Dridu.

Canalul Magistral Siret – Bărăgan pentru tronsonul Haret, de la barajul Călimănești până la km 23, în județul Vrancea, va deservi o suprafață irigată de aproximativ 43.000 ha, ducând la producții mai mari de cereale, legume și fructe.

„Din păcate, s-a bătut pasul pe loc în ultimii doi ani, dar deja am recuperat mult din timpul pierdut și până la finalul anului vor fi recepționate lucrările pentru alte 20 de proiecte de investiții. Majorarea la 1.5 miliarde de euro a bugetului alocat investițiilor în infrastructura de irigații și includerea prin lege la finanțare a sistemelor de irigații la nivelul fermei, adoptate recent de Parlament, alocarea prin noul PNS a 500 de milioane de euro pentru reabilitarea sistemului secundar de irigații, sistemelor locale, micro-sistemelor locale de irigații la nivelul fermei constituie garanția creșterii suprafeței irigabile a României”, a declarat Adrian Ionuț Chesnoiu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Valoarea totală estimată a investiției este de 711.100.000 lei.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!